Thursday, November 28, 2013

Pildiretkel

Käisin kursaõdede Janeti ja Ingelaga koos linnas kommunikatsiooni otsimas. Täitsa meeldiv ülesanne oli. Mulle meeldib lahtiste silmadega jalutada. Ma märkan tihti igassugeid silte kja muud sellist, aga kui spetsiaalselt otsima minna näeb kindlasti rohkem.

Leidsime linnapildist nii selliseid sõnumeid mis olid, helged, rõõmsad ning selgesti mõistetavad:
Tööta nagu sa ei vajaks raha
armasta nagu sa poleks kunagi haiget saanud
ja tantsi nagu keegi ei vaataks.

Eilne on ajalugu
Homne on saladus
Tänane on kingitus





Aga oli ka selliseid sõnumeid, mida võis mitmeti mõistetavad või mis ei püüdnudki algselt midagi öelda. Meile jäi silma selline moodne tänapäeva ema, kelle pilk on nutitelefonil ning riided sobivad ideaalselt käru värvidega kokku.




Isegi vanalinnas, kus paljud ehitised on justkui ajamöödumisest väliselt puutumata jäänud leiab traadita internet oma koha ka kaunimal uksel
Võimalik, et selline lähenemine, kuidagi jõhker. Kleepida suur roheline Wi-fi kleeps sellisele kaunistustega vanaaegsele uksele, aga samas on see ka kuidagi naljakas meeldetuletus sellest, et isegi kui need vanad majad meie ümber vanalinnas on teisest ajastust, kuulume meie ikkagi lahtutamatult 21. sajandisse. 

Oma gruppi esindama saatsime sellise pildi:

Veel üks meeldetuletus sellest, et elame e-riigis kus eesti, vene, inglise ja teiste lippude kõrval leiab võrdset kajastust märk tasuta Wi-fi olemasolust. Seistes rivis sama olulisena. Internet ongi tänapäevasele inimesele oluline moodustades  justkui omaette maailma, riigi. Vähemalt see on üks nendest võimalustest, kuidas meie valitud pilti tõlgendada…. aga mida see teile räägib?

4 comments:

  1. Ka meile jalutas vastu lapsevankriga ema, kes näppis parajasti telefoni. Ime, et ta kuhugi otsa ei sõitnud suure käruga :) aga eks tänapäeval ongi nii, ükskõik, mis ka ei toimuks, peaaegu alati peab pilk olema suunatud telefonile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tundib jah nii. Sellepärast ma ei tahagi endale ka nutitelefoni. Kui ma poes oma vaatlust tegin siis ka ema vahtis kogu aeg telefoni.

      Delete